Anne van der Kaaden-Bouman

Anne van der Kaaden-Bouman

Anne van der Kaaden-Bouman is de auteur van het boek ‘Uit de kluwen’. In de afgelopen jaren was zij als professional werkzaam binnen het Sociaal Domein van diverse gemeentes. Zij was coördinator en specialist binnen de schuldhulpverlening en het armoedebeleid. In 2018 kwam zij in een burn-out terecht, waarna zij haar bewogen leven opnieuw is gaan doorlopen. In plaats van terug te keren naar de drukte van een intensieve baan, schreef ze haar debuut, een autobiografie. Sinds 2020 is zij haar eigen onderneming ‘Anne denkt anders’ gestart. Zij schrijft, blogt en creëert. Met dit bedrijf wil zij zich gaan richten op het geven van lezingen, het inspireren van mensen, het uitrollen van ideeën, het vertellen van verhalen, het schrijven van artikelen en het schrijven van andere boeken. Haar doel is dat werk nooit meer als werk zal voelen, maar altijd een passie zal blijven.

Ze is gelukkig getrouwd en moeder van twee mooie zonen.

Van deze auteur

Uit de kluwen

Uit de kluwen

In dit boek wordt een indringende inkijk gegeven in het leven van een kind dat opgroeit in onveiligheid en verwarring. Dit autobiografische verhaal vertelt je hoe je uiteindelijk los kunt komen van ongezonde (familie) patronen en de weg terug kunt vinden naar jezelf. Opgroeien in onveiligheid en je een leven lang onbegrepen voelen, hoeft niet te betekenen dat het ook slecht afloopt. Hoe maak je keuzes die niet langer afhankelijk zijn van wat andere mensen daarvan vinden? Hoe leer je te vertrouwen op je eigen intuïtie en hoe geef je ruimte aan de drang naar vrijheid en eigenheid? Dit verhaal beschrijft de complexiteit van het leven, maar het gaat ook over eigenwijsheid, moed, doorzetten, daadkracht en hoe kansen kunnen keren. Over tevoorschijn komen en de kern terugvinden waartoe je bedoeld bent.

‘Want wie een waarom heeft om voor te leven, kan bijna elk hoe verdragen’ – Friedrich Nietzsche

Reacties van lezers

In mijn praktijk hoor ik regelmatig hoeveel verwarring en leed het kan veroorzaken als je moeder een persoonlijkheidsstoornis heeft. Dit boek laat de lezer in die existentiële verwarring meekijken. En ook het proces van verheldering erna, met vallen en opstaan. Ook nog eens taalkundig goed geschreven, in vlot lopende zinnen. Nergens wordt het een aanklacht of gezeur. Het laat alles alleen zien; op een diep niveau en daar zit de kracht.

– FransC2 op bol.com.

In de media

Van maandag 20 november tot maandag 18 december is op het Kees Stipplein de reizende multimediale tentoonstelling ‘KIND VAN’ te zien. De expositie geeft portretten weer van kinderen die opgroeiden in een gezin met psychische of verslavingsproblematiek.
Een van de 19 geportretteerden is ervaringsdeskundige Anne van der Kaaden-Bouman (43) uit Veenendaal.
Zij doet haar verhaal.

Lees verder in het Veenendaal gemeentenieuws.

Als je dit boek begint te lezen, vraag je je af hoe de schrijfster er ooit in geslaagd is om het te schrijven. Het is meteen zo’n heftig verhaal dat je denkt: hoe kan het dat Anne een eigen bedrijf heeft opgericht en schrijfster werd? Die vraag maakt dat je verder leest in deze uitgebreide chronologisch geschreven levensgeschiedenis en – bijna op het eind – ontdekt waarom het haar gelukt is.

Lees verder op labyrint in perspectief.

Anne van der Kaaden-Bouman groeide op in Veenendaal als oudste in een gezin met vier kinderen. Haar hele jeugd leefde ze in de veronderstelling dat haar moeder elk moment kon overlijden.

– Lees verder op gelderlander.nl.

Uit de kluwen is een autobiografisch verhaal over opgroeien in een slechte situatie en de effecten van verkeerde ouderlijke zorg. Het is een verhaal over eenzaamheid en verwarring. Over dromen en demonen. Over therapie en rechtszaken. Over het volgen van je hart en het vinden van ware liefde.

Lees verder op rijnpost.nl.

Het radio-interview dat Anne van der Kaaden had met Groot Nieuws Radio is omgezet in een podcast.

De podcast is hier te beluisteren.

Video

Foto’s

Volg deze auteur

Uitgeverij Lente
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
M: 06-16330963
info@uitgeverijlente.nl
pr@uitgeverijlente.nl
KvK: 60474084
BTW: NL001489425B66