Tanja Abbas

Tanja Abbas

Tanja Abbas (1968) groeide op in de rustieke Achterhoek en studeerde bestuurskunde in Leiden en Limerick (Ierland). Na haar studie werkte ze als wetenschappelijk onderzoeker aan de TU Delft, als docent en bij een commercieel bureau, waar ze al snel werd ingezet voor grote toekomstvisies en evaluaties. Zo was ze de jongste vrouwelijke onderzoeker in het team van de Bijlmer enquêtecommissie.

Op haar dertigste verliet ze bewust deze snelle carrièrewereld en de drukke Randstad om samen met haar gezin op het platteland een nieuw leven te beginnen. Vanuit een oude boerderij kwamen ze in verbinding met de natuur, de community en slow life.

Sinds 2008 werkte Tanja zelfstandig als onafhankelijk onderzoeker, schrijver, spreker, dagvoorzitter, coach en sociaal ondernemer. Als verbinder was ze sinds 2014 betrokken bij Nederland Kantelt. Ook schreef Tanja columns voor de Cleantech Regio, een regionaal netwerk waarin initiatieven worden ontplooid om de regio nog groener en duurzamer te maken.

In 2022 heeft Tanja de Free Forests Foundation opgericht. Deze stichting zet zich in voor een wereld met vrije natuurlijke bossen, waarin bomen weer oud mogen worden en worden gezien als levende wezens met een grote wijsheid en liefde voor al het leven op aarde. Een filmdocumentaire hierover, Tree Talk, is in de maak. Zie ook: https://www.freeforests.org.

Tanja is op 9 augustus 2023 overleden.

We zullen haar altijd blijven herinneren als een inspirerende, wijze, verbindende, visionaire, gevoelige, veelzijdige en hartverwarmende persoonlijkheid. Dankjewel dat je er was Tanja.

Van deze auteur

Leven in de kaneeltijd

Leven in de Kanteltijd beschrijft de chaotische tijd waarin wij ons als mensheid op dit moment bevinden. We bewegen van oud naar nieuw en het bewustzijn van de mens krijgt alle kans zich te ontwikkelen tot wie wij werkelijk zijn: wijsheid en liefde.

Reacties van lezers

Een aanrader voor iedereen die wil begrijpen welke dynamieken er spelen in de huidige tijd. Het aansprekende van Tanja Abbas haar boek is dat ze dit beschrijft op basis van haar eigen innerlijke reis. Een ‘Herstory’ over luisteren naar de fluistering van je hart, op pad gaan in het leven en thuiskomen bij jezelf.

Anja Beerepoot, initiatiefneemster Herstorybook.eu.

Tanja Abbas is een verbinder pur sang, een gids voor het nieuwe tijdperk. Haar boek is een uitnodiging om het transformatieproces ook in jezelf aan te gaan.

Jan Bommerez, auteur van Kun je een rups leren vliegen? en Door de bomen het bos zien.

Een helder en krachtig boek dat een brug slaat tussen hoofd en hart.

Ton van der Kroon, auteur van o.m. De Terugkeer van de Koning en Handboek Lichtwerk.

Wezenlijk, puur en echt! Dit boek is een intiem reisverslag van een balansbrenger. Voorbij de dualiteit van mannelijkheid en vrouwelijkheid, zijn en doen, spiritualiteit en de wereld. In haar openheid over wie ze is en wat ze in huis heeft, raakt Tanja Abbas ook jou in de essentie van wat je hier op aarde komt doen.

– Ivo Valkenburg, auteur van Pure Life; A Plea for Love as Legal Tender.

In de media

Ik zie een wereld vol beweging en kansen (…) Een gesprek met sociale en spirituele ontdekkingsreiziger Tanja Abbas…

– Lees verder op evolutiegids.nl.

Video

Foto’s

Tanja Abbas te gast bij boekhandel Lovink
Uitgeverij Lente
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
M: 06-16330963
info@uitgeverijlente.nl
pr@uitgeverijlente.nl
KvK: 60474084
BTW: NL001489425B66