Ron Straks

Ron Straks
Ron Straks (1952) is de oprichter van Storax, een groot bedrijf in Zwijndrecht, (inter)nationaal bekend als dé leverancier van bouwproducten als entreematten, muurbescherming, ventilatieroosters en dakluiken.
In 2017 ging Ron Straks officieel met pensioen, hij is nog wel als commissaris bij het bedrijf betrokken. Bij het 45-jarig jubileum van Storax op 24 september 2020 verscheen zijn boek Bouwen aan Vertrouwen.Bouwen aan Vertrouwen beschrijft de start en bloei van een drietal bedrijven waarbij drie generaties ‘Straks’ betrokken zijn. Het begint in 1953 met Comprifalt, het bedrijf van zijn vader Joop Straks.
Vervolgens was er het bedrijf Compri-Aluminium dat ‘gouden jaren’ heeft gekend.
En tenslotte, vanaf 1975 tot heden, Storax. Sinds 2019 is de zoon van Ron, Mike Straks, een van de twee directieleden van Storax.

Van deze auteur

Bouwen aan vertrouwen
Bouwen aan Vertrouwen is een boeiende bedrijfsbiografie waarin open en eerlijk alle kansen en tegenslagen die op het pad komen van een ondernemer in een familiebedrijf worden weergegeven. Ook de privégeschiedenis van de familie – vanaf 1992 tot op heden – komt aan bod in tal van verhalen en anekdotes. Er zijn in het boek ook veel foto’s en afbeeldingen opgenomen.
Reden voor Ron Straks om het boek te schrijven is om de historie van de bedrijven vast te leggen en unieke verhalen niet te laten verdwijnen.

Bouwen aan Vertrouwen
bevat tevens een tiental aanbevelingen van Ron Straks voor de regering van Nederland om het zo belangrijke familiebedrijf sterk te houden.

Volg deze auteur

Uitgeverij Lente
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
M: 06-16330963
info@uitgeverijlente.nl
pr@uitgeverijlente.nl
KvK: 60474084
BTW: NL001489425B66