Mariska van Gennep

Mariska van Gennep

Mariska van Gennep is de auteur van ALS heb je niet alleen; balanceren tussen liefde en mantelzorg. Zij vertelt in dit boek over de liefde voor haar gezin en wat er met je gebeurt als je ineens mantelzorger bent van een ernstig zieke. Mariska schrijft indringend en eerlijk over de aftakeling van haar man Sjonny en deelt haar dagelijkse ervaringen. In ALS heb je niet alleen zijn de slechte, goede en vooral liefde(volle) herinneringen aan een periode die in het teken stond van ALS gebundeld.

Tegenwoordig legt Mariska als mantelzorgcoach de verbinding tussen wat er al is in ‘de mantelzorgwereld’ en wat er zou moeten zijn. De link tussen formele en informele zorg, van onderaf gelegd. Als spreker op symposia en congressen vertelt ze liefdevol haar verhaal om deze verbinding tot stand te laten komen.

Van deze auteur

ALS heb je niet alleen

Mariska van Gennep blogt al ruim drie jaar over gezondheid als haar man Sjonny de diagnose ALS krijgt. Hun wereld staat op zijn kop. Mariska besluit de wereld weer rechtop te zetten en te gaan schrijven over hoe dat is, het gezinsleven met een partner die zo’n loodzware diagnose heeft.

In ALS heb je niet alleen schetst Mariska van Gennep hoe ze dag in dag uit balanceert tussen liefde en mantelzorg. Het gezin maakt bewust zoveel mogelijk herinneringen voor ‘later’ en Mariska schrijft open en eerlijk over Sjon’s ziekteverloop en alles waar zij als mantelzorger tegen aanloopt.Met ALS heb je niet alleen wil Mariska van Gennep alle mantelzorgers een hart onder de riem steken. Ze geeft in dit boek ook tips om in zo’n heftige situatie jezelf staande te houden.

Reacties van lezers

Ohhh Mariska, Ik ben afgelopen zaterdag aan je boek begonnen. Heel fijn die korte hoofdstukjes. Kun je tussen het zorgen door steeds een stukje lezen. Na het lezen van je persoonlijke brieven aan Sjonny en je kids ben ik even gestopt… Even adempauze, moest zo huilen. Tis zooo mijn verhaal, met voor mij een kijkje in de toekomst. Heel heftig en confronterend, maar prachtig beschreven. Je doel was om in ieder geval één iemand met je boek te kunnen ondersteunen. Nou dat vinkje kun je zetten. DIEP RESPECT.

– Sophie Groen.

Wat heb ik veel momenten en gebeurtenissen herkend in het boek!!!
Ik ben helemaal geen lezer, maar binnen een week had ik het boek uit.

– Ank Vernoij.

In de media

‘Vandaag draait het om mij, hoe gek ook. Mijn droom komt uit. Een boek. Dat wilde ik al jaren’.

– Lees verder op nieuwsinassen.nl.

‘Om iemand van wie je houdt te zien aftakelen is erg zwaar’.

– Lees verder op vrouw.nl.

‘Ik heb ALS heb je niet alleen met groeiend respect gelezen’.

– Lees verder op Hanneketinor-centi.nl.

Foto’s

ALS heb je niet alleen ALS heb je niet alleenALS heb je niet alleen

Volg deze auteur

Uitgeverij Lente
Grebbeweg 109
3911 AV Rhenen
M: 06-16330963
info@uitgeverijlente.nl
pr@uitgeverijlente.nl
KvK: 60474084
BTW: NL001489425B66