Mariska Cornelissen

Mariska Cornelissen
Mariska Cornelissen is communicatiewetenschapper, trainer en coach. Als een van de eerste Nederlanders is zij door Brené Brown gecertificeerd als Daring Way™- en Dare to Lead™-facilitator.

Mariska biedt de unieke ‘Nog Niet Gevloerd’ trainingen aan, in twee edities: zowel voor bijna-burn-out’ers als voor de leidinggevenden van de bijna-burn-out’ers.
Zie voor haar aanbod: www.indemoedmetmaris.nl

 

VAN DEZE AUTEUR

Nog niet gevloerd coverEen burn-out is er ineens. De weg ernaartoe vol stress en vaak erg lang.
Als we de signalen van een mogelijke aankomende burn-out herkennen, kunnen we er ook iets aan doen.

Mariska Cornelissen dook met ex-burn-out’ers en leidinggevenden terug in de tijd naar de fase voorafgaand aan de burn-out: de bijna-burn-outperiode. De patronen die uit de bijna-burn-outperiode naar voren komen verbindt ze met de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek naar kwetsbaarheid, schaamte, moed en leiderschap van bestsellerauteur Brené Brown.

Nog niet gevloerd geeft sleutels voor medewerkers en hun leidinggevenden om overeind te blijven als je bijna-burn-out bent.

Inkijkpagina's Boek bestellen


REACTIES VAN LEZERS

In deze tijd waarin veel organisaties het perfecte plaatje omarmen is het geluid van Mariska Cornelissen er eentje die we ook moeten horen. Nog niet gevloerd is een aanrader voor iedereen die in deze veranderende en onvoorspelbare wereld overeind wilt blijven.

– Ria van Dinteren, auteur op het gebied van management en het brein.

Helder beschreven

Hoe zit dat nou met burn-out en valt er nog wat aan te doen voordat je echt niet meer kunt? Stel je hebt een medewerker die op het punt staat om om te vallen, is er dan nog wat aan te doen? In dit boek wordt in heldere taal beschreven welke signalen voorafgaan aan een burn-out en hoe je als leidinggevende hier mee om kunt gaan. Het boek is heel vlot geschreven en door de herkenbare voorbeelden spreekt het aan. Aanrader voor iedereen die vanuit zijn professie (HR, verzuim, leidinggevende) met burn-out te maken krijgt.

Bron: bol.com

Herkenbaar en mooi inzichtelijk gemaakt boek over bijna-burn-out

Ik werd gegrepen door het helder geschreven verhaal over bijna-burn- out in combinatie met het gedachtengoed van Brené Brown.
Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens (waarbij je er niet aan ontkomt om ook eens goed naar jezelf te kijken) maar daarnaast ben ik redelijk pragmatisch (heb je ook tools waar ik mee aan de slag kan?).
Dit boek maakt een mooie verbinding tussen deze twee ‘werelden’. Mooi inzicht: je kwetsbaar durven opstellen, geen zwakte maar juist een teken van kracht. Herkenbaar: bij schaamte lekker zelf doormodderen of toch om hulp durven vragen? Ik weet zeker dat o.a. deze onderwerpen voor velen erg herkenbaar zijn, dus ja, ook voor mij.
En nee, ik wil niet het balletje in de flipperkast zijn maar zelf de regie in handen hebben. Dit boek geeft je tools om de flipperkast zelf te zijn. Mariska Cornelissen, ik verheug me al op je tweede boek.

Bron: bol.com


VIDEO


VOLG DEZE AUTEUR

Website www.indemoedmetmaris.nl Facebook Mariska Cornelissen LinkedIn Mariska Cornelissen
Instagram Indemoedmetmaris